Wedstrijd zwemmen


Fanatieke zwemmer? Ook als wedstrijdzwemmer kan je terecht bij D.J.K.-ZAR. Kom eens kijken op een van onze trainingen.

Wat heb je nodig bij de wedstrijd

Voor wedstrijdzwemmen heb je natuurlijk je zwembroek of badpak nodig. Maar nog veel meer.
Hieronder vertel ik je daar meer over.

Je zwemt bij DJK-ZAR en dat willen wij ook laten zien bij de wedstrijden. Ook is het belangrijk dat je tussen het zwemmen van de afstanden door niet koud wordt. Dit is slecht voor je spieren en je kan daardoor blesures krijgen.

         

 

Je gaat natuurlijk niet zwemmen zonder je zwembroek of badpak. Maar welke moet je nu kiezen, er zijn namelijk heel veel verschillende merken. Je hebt normale, maar ook hele snelle zwembroeken en badpakken. Deze zijn wel heel duur.

 

     

 

 

 

     

 

 

 

 

Met de wedstrijd wil je natuurlijk zo snel mogelijk. Daarom is het belangrijk dat je je zwembrilletje meeneemt want dan kan je alles onderwater ook goed zien. Er zijn heel veel verschillende zwembrilletjes te koop. Wil je een nieuwe kopen? Probeer ze in de winkel uit!

 

 

Ook gebruik je een badmuts. Voor de meiden omdat ze vaak lang haar hebben. Maar jongens kunnen ook een badmuts dragen met wedstrijdzwemmen. Een badmuts is sneller als dat je zonder zwemt. Je kan ze in heel veel verschillende kleuren en met plaatjes kopen.

 

 

 

 

Badslippers zijn ook heel belangrijk. Je loop met veel andere in het zwembad. Er ligt altijd wel viezigheid op de grond welke je niet zo ziet. Het kan zelfs zo zijn dat je exzeem krijg als je geen badslippers draagt. Vergeet ook nooit je nahddoek mee te nemen. Want dat is vervelend voor na de wedstrijd. Maar ook tijdes de wedstrijd moet je je na het zwemmen afdrogen, anders koel je teveel af en kan je blesures krijgen.

 

     

 

 

 

Zo nu heb je alles bij je voor het zwemmen. Maar... Tijdens de wedstrijd moet je ook altijd wat eten en drinken. Chocolade is erg lekker, helaas ga je er langzamer van zwemmen. Neem daarom bijvoorbeeld sultana mee. Is ook lekker en nog goed ook!

 

         

 

 

 

Zorg dat je met de wedstrijd altijd een bidon of waterfles bij je hebt. Als je zwemt ga je zweten net als bij andere sporten. Dit is ook belangrijk voor als je gaat trainen.

 

 

 

Nu ben je compleet en heb je alles bij je voor de wedstrijd :-)

Kom een keertje mee trainen


Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen of om een les te komen volgen? Kom gerust een keertje langs om te kijken. Klik hier voor alle informatie over inschrijvingen, tijden en andere informatie.