Welkom bij D.J.K.-ZAR


De gezelligste zwemvereniging uit Amsterdam. Wij zijn actief op het gebied van waterpolo, wedstrijd- zwemmen en leszwemmen. Kijk gerust rond en kom eens langs voor een training of zwemles.

Over D.J.K.-ZAR

Welkom bij D.J.K.-ZAR, een club voor iedereen.

De zwemvereniging D.J.K.-ZAR is opgericht op 18 maart 1985 en komt voor uit de oudste vereniging van Amsterdam D.J.K. (De Jonge Kampioen) welke vereniging haar zetel had in het Heiligewegbad in Amsterdam. De vereniging D.J.K. is opgericht in 1892 en heeft dus net de 100 jaar niet gehaald.
ZAR (Zwemvereniging Admiraal de Ruijter) is opgericht in 1938 en vergeleken met D.J.K. dus een jonkie.
Aangezien het Heiligewegbad in het centrum van Amsterdam plaats moest maken voor de commercie en dus gesloten ging worden kwam het idee om met en andere vereniging in Amsterdam te fuseren. Er waren echter weinig verenigingen die zo'n fusie aankonden.
Uiteindelijk bleek ZAR de juiste fusie partner te zijn waarna uiteindelijk de fusievereniging D.J.K.-ZAR is ontstaan welke vereniging in 2010 haar 25 jarig bestaan mocht vieren.

 

Het thuisbad van D.J.K.-ZAR is Sportplaza "Mercator" aan de Jan van Galenstraat 315 te Amsterdam. Op woensdag van 18.00 uur tot 19.30 uur is hier de vaste clubavond. En op zondag van 14.00 uur tot 15.30 uur de vaste clubmiddag. Ook wordt er getraind voor waterpolo en wedstrijdzwemmen. Iedereen die iets met zwemmen wil doen is bij ons van harte welkom. Als u meer wilt weten moet u snel verder lezen.

 

Wat is er allemaal te doen bij D.J.K.-ZAR?

Wanneer kinderen 4 jaar zijn geworden is het belangrijk dat ze leren zwemmen. En bij D.J.K.-ZAR vinden wij het belangrijk dat een kind goed leert zwemmen. maar ook dat het vooral met plezier naar de les komt. Als een kind op een prettige manier leert zwemmen, dan zal het op latere leeftijd met plezier blijven zwemmen. Veiligheid staat voorop tijdens de lessen.
De eerste stap om het A.-diploma te halen is het "watervrij maken". Dit wordt door middel van spelletjes en allerlei oefeningen in het instructiebad aangeleerd. De volgende stap is het aanleren van de schoolslag en de rugslag maar ook de borst- en de rugcrawl. De zwemvereniging D.J.K.-ZAR houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

* Diplomazwemmen: het "ZWEM-ABC"
* Diplomazwemmen: zwemvaardigheden
* Waterpolo

* Wedstrijdzwemmen

om eens langs bij het zwembad..


Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen of om een les te komen volgen? Kom gerust een keertje langs om te kijken. Klik hier voor alle informatie over inschrijvingen, tijden en andere informatie.