Nieuws
nieuws filter:
01.03.16

Toernooi bij ZPCH

Vandaag (zondag 28 februari) hebben o.13 en o.11 meegedaan aan het toernooi van ZPCH in Hoofddorp. Het was een groot toernooi met heel veel teams verdeeld over 4 poules, zowel bij de D-tjes als bij de E-tjes
Het toernooi voor O.13 begon 's ochtends vroeg om 9 uur al, gelukkig hoefden wij pas om 10.15 te spelen waardoor we iets later ons bed uit hoefden.
Met tien spelers gingen we op stap: Tess, Raaf, Bruno, Abdallah, Sammy,Zakaria, Tony, Joey, Youssef en nieuwkomer Mouaad. Onze eerste wedstrijd tegen de Vuursche was super: goed teamwork, mooie passes, uitsteken verdedigd en prachtig keeperswerk van Sammy 7-1 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Alkemade was een heel andere pot.
Er werd weinig tot niet gezwommen, het schakelen tussen verdediging en aanval lukte niet en regelmatig lagen er vier mensen op de twee meter voor het doel. Zo maak je het de tegenstander wel erg makkelijk en daar maakten ze dankbaar gebruik van 6-2 verloren. De derde wedstrijd tegen Haarlem duurde het even voordat het team in een goed ritme terugkwam, maar eenmaal te pakken werd het een mooie wedstrijd. Helaas was de keepster van Haarlem te sterk en stopte ze veel van onze doelpogingen. Het lukte Tess uiteindelijk toch om er één langs te krijgen en Raaf prikte er twee onhoudbaar in de uiterste hoeken van het doel: Eindstand 4-3
Complimenten voor Mouaad die op zijn eerste toernooi liet zien dat hij een goede en felle verdediger is die ook nog eens mooie passes kan geven.

In de pauze tussen het o.13 en o.11 toernooi was er een keepersclinic geleid door Jalou Vanhelsuwé, keepster bij het Nederlands dames waterpoloteam. Van alle teams mocht er één keeper aan mee doen en voor ons ging Sammy het water in. Volgens hem was het een leerzame workshop. Sammy heeft na afloop een kleine waterpolobal met handtekening mee naar huis gekregen.

Voor o.11 kwam bijna een heel nieuw team het water in: Leon, Jean-piere, Yostin, Sabrina en Osip aangevuld met Flip, Sirah en Abdallah, die van de toernooileiding ook het water in mocht.
Ook zij moesten 3 wedstrijden spelen,twee partjes 5 tegen 5, en dat ze al aardig wat trainingsuurtjes gehad hebben was te zien. Hoe het zat met de aanval en verdediging was nog even zoeken, maar daar hielpen Flip, Sirah en Abdallah beurtelings bij.
Als keepers hebben Yostin, Sabrina, Jean-Piere en Osip zich onder de lat gewaagd.
DJK-ZAR tegen Z&PV ijsselmeer werd 5-3
DJK-ZAR tegen SG West Friesland werd ...5-3
Alleen de laatste wedstrijd werd wel moeilijk. Niet alleen waren de tegenstanders een stuk groter maar ook sneller.
en keeper Osip deed zijn best, maar de ballen waren niet te houden eindstand 1-7

Alle ouders bedankt voor het vervoer en alle aanmoedigingen. Op naar het volgende toernooi!!!!

Marga

Door: erikschriever